Успішне завершення асистентської і виробничої навчально-виховної педагогічної практики

Підбиваємо підсумки проведеної роботи під час практики. Під керівництвом директорки нашого Інституту практику проходило двоє магістранток, які успішно проводили лекційні, практичні заняття, уроки та виховні заходи. Ось як ділиться своїми враженнями від зробленого маґістриня Маріанна Роман:

“Так швидко промайнув час…

Лише нещодавно розпочалась моя практика в чудовому 10-Б класі і ось – виховний захід. Щороку, 21 лютого в Україні відзначається Міжнародний день рідної мови. Духовні надбання кожного народу зберігають і передають із покоління в покоління мову, культуру, традиції та обряди. Ми з учнями не залишились осторонь та провели інтелектуальну гру «Рідна мова – наш скарб».

Звичайно не обійшлось без знань, які я отримала на заняттях з «Методики викладання української мови у закладах різних рівнів акредитації», адже викладач Валентина Ґрещук неодноразово пояснювала, як зацікавити старшокласників сучасними та інтерактивними завданнями. Сподіваюся, таких моментів буде багато у моїй майбутній професії”.

Переповнена позитивними емоціями від проходження практики і Пуршега Іванна:

“За плечима дві різнотипні практики та, підготовлені мною виховні заходи, вікторини, бліц-турніри та мовно-практична конференція «Писемність і мова: історія і сучасність», яка вирізняється з-поміж усіх тим, що проходила в онлайн-режимі, організована на платформі Zoom із використанням інформаційних технологій. До конференції долучилися студенти групи УМЛс/о-22 Перевалова Ольга, Мельник Христина, Василишин Лілія, Запоточний Назар, Хопта Олег, Гореєва Юлія, які підготували цікаві, динамічно-змістовні повідомлення. Доповідачі перенесли нас на хвилинку у минуле, оскільки висвітлювались теми: «Перші спроби письма: наскальний малюнок, піктографія, клинопис, кіпу, вам пум, ієрогліфи», «Буквенно-звукове письмо. Творці слов’янського письма – святі Кирило та Мефодій», «Історія літописання. Нестор літописець. Першодрукар Іван Федоров». Звичайно, студенти згадали про Тараса Григоровича Шевченка, який своїм величезним талантом розкрив невичерпні багатства народної мови, осягнув її, показав чудову, чарівну музику українського слова («Шевченко як творець української літературної мови»). Гопта Олег підготував доповідь про найвідоміших українських мовознавців, які також відіграли велику роль у творенні українського слова («Найвідоміші українські мовознавці»). Усіх слухачів зацікавило повідомлення «Мовні ситуації в сучасній Україні: суржик, молодіжний сленг,  уживання ненормативної лексики», що є актуальним питанням сьогодення. Студенти підготували ілюстративний матеріал, який допомагав заглибитися в тему. На мовно-практичній конференції була присутня доцентка Валентина Ґрещук, яка наголосила: “Мова – наше духовне багатство, ми повинні вивчати та вдосконалювати рідну мову і свої надбання передати нащадкам”.