Інтерв’ю про словник “Гуцульська діалектна лексика та фраземіка в українській художній мові”

Словник “Гуцульська діалектна лексика та фраземіка в українській художній мові” привертає до себе увагу все більше і більше. Сьогодні давала інтерв’ю “Галицькому кореспондентові” про Словник директорка нашого Інституту Валентина Ґрещук. Журналістка Наталія Мостова намагалася з’ясувати всі деталі укладання такої лексикографічної праці. Про унікальність, своєрідність та цінність двотомного видання говорив автор ідеї та концепції, відповідальний редактор, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови Василь Ґрещук.

Великою мірою журналістку зацікавили питання щодо уточнення семантики окремих діалектизмів, зафіксованих у Словнику, як у самих гуцулів, так і в авторів творів, а також принципи збирання та впорядкування ілюстрацій до словникових статей. Керівник проєкту, професор Василь Ґрещук відзначив, що словник «Гуцульська діалектна лексика та фраземіка в українській художній мові» є результатом багатолітньої праці, і його значення виявляється передусім у важливості матеріалів Словника для дальшого розвитку мовознавчої науки.

Укотре переконуємося, що Словник стає затребуваним у різних сферах науки і культури. Дуже надіємося на продовження роботи над третім томом такої важливої лексикографічної праці, у якому буде зафіксована онімна лексика.