«Вчись любити Україну, як Костенко Ліна…»

Під керівництвом директорки нашого Інституту бакалавриня Соломія Соломон провела літературний захід з учнями 10-11 класів Спаського ліцею Спаської об’єднаної територіальної громади, приурочений до 91 річниці з дня народження Ліни Костенко. 

Ось як ділиться враженнями студентка:

“Ліна Костенко якось сказала, що народ шукає себе в геніях. Але хочеться думати, що прийде час і нащадки наші скажуть: «Народ знайшов себе в Ліні Костенко», яка сьогодні святкує 91-й рік свого народження. Вона — одна з тих митців, хто не втратив людської гідності в часи переслідувань, не йшов на компроміс з владою, бо свою позицію поетеса завжди виражала прямо і відкрито. ЇЇ поезія — це приклад самовідданого і шляхетного служіння народові. Ми вдячні долі за те, що ми є сучасниками Ліни Василівни Костенко”.

Учні із захопленням та ніжністю декламували поезію, розповідали цікаві факти про Ліну Костенко, а також показали свої чудові знання у різноманітних завданнях, зокрема у вікторині, кросворді, доповненнях поетичних рядків.

До заходу долучилася і бакалавриня Тетяна Слободян, яка разом із Соломією розповіла ліцеїстам, чому варто вступати на Факультет філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника  і наголосила на тому, що вибір професії — це вибір майбутнього.

З ліцеїстами поспілкувалася директорка нашого Інституту Валентина Ґрещук, яка розказала про цікаве навчання на Факультеті філології та разом із філологинями допомогла старшокласникам якомога більше дізнатися про спеціальності на Факультеті філології.

https://m.facebook.com/profile.php?id=100047812741470&tsid=0.06281721286532593&source=result#!/story.php?story_fbid

Бажаємо Соломії успішного проходження практики та сподіваємося, що такі душевні зустрічі допоможуть старшокласникам зробити правильний вибір у майбутньому.