Розпочинається виробнича навчально-виховна педагогічна практика на Факультеті філології (3 курс)

Сьогодні відбулася настановча нарада щодо проходження виробничої навчально-виховної педагогічної практики зі студентами 3 курсу денної та заочної форми навчання спеціальностей 014 Середня освіта (014.01 Українська мова і література) та 035 Філологія (035.01 Українська мова і література). Керівниця практики – директорка нашого Інституту – провела онлайн-зустріч, на якій підкреслила, що студенти готові до проходження такої практики, оскільки упродовж навчання здобули усі компетентності, які потрібні у роботі з учнями. 

Студенти не лише детально ознайомилися з умовами проходження практики, але й отримали цінні поради від методистів. Із вітальним словом звернувся завідувач кафедри української мови, професор Василь Ґрещук, наголосивши на важливому етапі студентського життя – початку педагогічної діяльності, а також побажав творчого успіху та сумлінної й ефективної праці, вкотре закцентувавши на важливості й необхідності рідного слова.

Завідувачка кафедри педагогіки, доцентка Любов Прокопів наголосила на визначальних аспектах проходження практики і звернула увагу на нові підходи у роботі вчителя-словесника. Із найкращими побажаннями та слушними порадами звернулася доцентка кафедри педагогіки Віра Ковальчук, яка охоче поділилася своїм досвідом та відзначила основні напрями роботи в сьогоднішніх умовах. Методистка кафедри психології Олена Хрущ розповіла про не менш важливий сегмент практики, який передбачає створення психолого-педагогічної характеристики учня та ведення іншої документації.

Бажаємо нашим практикантам плідної та успішної праці, адже у них є хороша можливість проявити свої фахові знання і творчий потенціал. Віримо в перемогу України та сподіваємося побачити всіх на підсумковій нараді вже у звільненій від ворога державі!