Триває звітна наукова конференція університету за 2021 рік

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника продовжує свою роботу звітна наукова онлайн-конференція викладачів, докторантів, аспірантів та студентів університету за 2021 рік.

Сьогодні відбулося дистанційне пленарне засідання секції Факультету філології, на яке долучилися і директорка нашого Інституту Валентина Ґрещук, а також провідні фахівчині Наталія Драніцина та Ганна Шкорута. Цікаво описала сакральну лексику в своїй доповіді на тему “Рання проза Григорія Штоня крізь призму екокритики (збірка «Пастораль»)” докторка філологічних наук, професорка Наталія Мафтин. Докторка філологічних наук, професорка Іванна Девдюк презентувала свої ґрунтовні напрацювання на тему “Хронотоп війни у повісті «Карпатська ніч» Мирослава Ірчана і романі «Смерть героя» Річарда Олдінґтона“.

Також відбулося засідання підсекції словотвору і діалектної лексики української мови (керівник – доктор філологічних наук, професор Василь Ґрещук). Наші провідні фахівчині виступили зі своїми дослідженнями “Упровадження нового правопису у сферу освіти і культури” (Наталія Драніцина) та “Структурно-словотвірна характеристика мікротопонімів села Підпечери Тисменицького району Івано-Франківської області” (Ганна Шкорута).