Виробнича навчально-виховна педагогічна практика у студентів заочної форми навчання

Студентки 3 курсу факультету філології спеціальності “014.Середня освіта (українська мова та література)” активно проходять виробничу навчально-виховну практику на базах ліцеїв  Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської та інших областей.
Кейван Лариса проходить практику на базі Устянського ліцею ім. Євгена Грицяка Снятинської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області. Із випускниками ліцею студентка провела профорієнтаційний захід, на якому розповіла про особливості навчання та різноманітність спеціальностей у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Учні отримали вичерпну інформацію щодо вступу, перспектив кар’єрного зростання та можливостей для самореалізації в обраній сфері. 
Геник Марія проходить виробничу навчально-виховну практику в Старунському ліцеї Богородчанської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області.
Студентка активно проводить уроки з української мови та української літератури, позакласні та виховні заходи у шостому класі. 
Рябич Христина проводила уроки з української мови та літератури, позакласні та виховні заходи у п’ятому класі Синевирсько – Полянського ліцею Синевирської сільської ради Хустського району Закарпатської області.
Ангеліна Твердохліб проходить практику на базі ліцею №16 Івано-Франківської міської ради. Студентка взяла участь у підготовці та проведенні позакласного літературного заходу, приуроченому зустрічі з письменником Михайлом Вересом. Ліцеїсти разом з Ангеліною не лише продекламували уривки з книг пана Михайла, а й особисто познайомилися з автором.
Череп Тетяна Вікторівна, що проходить практику в Стрільченській гімназії Городенківської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області, провела мовний квест “Найкращий знавець української мови” у 6 та 7 класі. Ліцеїсти вирішували завдання з української мови, поділившись на дві команди. Команда “Веселка” набрала найбільшу кількість балів і стала переможцем квесту.
Шпілка Ольга, яка проходить практику в Новоселицькому ліцеї Тячівського району Закарпатської області, та Ворохта Ольга, яка проходила практику в Рахівському ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 Рахівського ТГ Закарпатської області, провели виховну годину на тему “Чорнобиль – біль України”. Спільно з учнями студентки говорили про наслідки аварії, важливість безпеки та екологічної свідомості.  Обговорили, яким чином можна запобігти подібним трагедіям у майбутньому. Була проведена та розроблена виставка “Дзвони Чорнобиля”, яка ще раз нагадала учням про трагедію, яка сколихнула цілий світ.
Студентки-практикантки висловлюють подяку: керівниці практики – доцентці Ґрещук Валентині Василівні, фаховому методисту – професору Ґрещуку Василю Васильовичу, доцентці кафедри педагогіки – Ковальчук Вірі Миколаївні та доцентці кафедри психології – Хрущ Олені Василівні за постійну підтримку, методичні настанови та цінні зауваження.
Ваша робота надихає нас на подальший розвиток та удосконалення у своїй професії.