Святкуємо 150-річчя з дня народження Василя Стефаника

З нагоди ювілею Василя Семеновича Стефаника під керівництвом директорки нашого Інституту було проведено цілу низку профорієнтаційно-виховних заходів у закладах освіти Івано-Франківської, Закарпатської та Тернопільської областей, а також у ліцеях міста Івано-Франківська. Зокрема, студентка Лідія Попич провела зустріч з учнями свого рідного Витвицького ліцею, розповівши про переваги навчання на Факультеті філології та закцентувавши увагу на важливій даті: 150-річчю з дня народження патрона нашого університету. Учні із захопленням слухали цікаві факти з життя і творчості письменника та охоче розглядали стінгазету, яку створила філологиня власноруч. Студентка Мар’яна Стрілецька організувала аналогічну роботу з випускниками ліцею №15. Учасники заходу пригадали життєвий та творчий шлях майстра експресіоністичної новели, розгадували кросворд, декламували уривки із «Камінного хреста».

Бакалаврині Тетяна Слободян та Євгенія Палійчук підготували відеоролик за мотивами творчості Василя Стефаника. 

“Коротко. Сильно. Страшно. Але ще й чуттєво та до найглибших струн душі торкають новели В. Стефаника. “Амбіції” – це один із творів, що особливо відгукнувся нам. Слова, які стають настановою для кожного. Здавалося б, бесіда – звичайний процес комунікації, але скільки всього залежить від тону, тембру, слів, що підбираєш”, – розповідає Євгенія.

Переглянути відеоролик можна за покликанням:

https://www.facebook.com/100009372545664/videos/3041168059538916/

Директорка нашого Інституту Валентина Ґрещук взяла участь у Міжнародному науковому конгресі «Василь Стефаник і світова культура», присвяченому 150-річчю з дня народження письменника, виступивши у VI дискусійній панелі “Мовностилістичні особливості художнього світу Василя Стефаника” із доповіддю на тему: “Літературна мова і діалект: співвідношення форми”.