Діалектологічна практика в навчальному процесі – важливий етап

Щороку на Факультеті філології проводиться навчальна діалектологічна практика студентів ІІ курсу спеціальності 014 Середня освіта, спеціалізація 014.01 Українська мова і література та спеціальності 035 Філологія, спеціалізація 035.01 Українська мова і література.

7-8 червня групи УМЛс/о-21, УМЛс/о-22 та УМЛф-21 вирушають на бази практики: с. Татарів, с. Яблуниця та с. Чортовець. Тож сьогодні відбулася настановча зустріч з організації діалектологічної практики. Із вітальним словом виступив керівник-методист практики Факультету філології, групи УМЛс/о-21 Михайло Бігусяк. Викладач оголосив наказ, розповів про особливості дослідження діалектів.

Завідувач кафедри української мови, керівник-методист групи УМЛф-21, професор Василь Ґрещук закцентував на методичних рекомендаціях, за якими практиканти будуть працювати, і наголосив: «Що сільце, то слівце». У нараді взяла участь і директорка нашого Інституту Валентина Ґрещук, яка розповіла про особливості збирання діалектів та поділилася власним досвідом, а також згадала про свої перші кроки педагогічної діяльності у Яблуницькій школі, де студенти групи УМЛс/о-22 проходитимуть практику.

Із великим бажанням та натхненням студенти їдуть на бази практик збирати діалектологічний матеріал.