Зустріч зі здобувачами загальної середньої освіти у ліцеї №2 Івано-Франківської міської ради

Незабаром, 27 жовтня, святкуватимемо День української писемності та мови. Сьогодні, 17 жовтня, відбулася зустріч директорки навчально-наукового Інституту українознавства, кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри української мови Ґрещук Валентини Василівни із учнями 9-Б класу ліцею №2 Івано-Франківської міської ради. Валентина Василівна ознайомила дев’ятикласників зі збіркою “Ми зустрінемось там, де не буде війни…”, розповіла про воїна-односельчанина – Романа Червака, якому вона присвятила одну із своїх поезій, та портрет якого зображений на обкладинці збірки. Усі присутні мали нагоду насолодитися поезією з уст авторки та переглянути відеоролик про збірку “Ми зустрінемось там, де не буде війни…”. Валентина Василівна наголосила, що слово є нашою зброєю, яка зміцнює дух, об’єднує людей та наближає нас до омріяної Перемоги. Окрім того, охоче запрошувала здобувачів загальної середньої освіти вступати на на Факультет філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

До зустрічі долучилася провідна фахівчиня навчально-наукового Інституту українознавства Рибчак Соломія, яка ознайомила учнів із Інститутом, розповіла про його діяльність, основні напрямки роботи, публікації та подальшу перспективу. Закцентувала увагу на тому, що діяльність навчально-наукового Інституту українознавства є надзвичайно актуальною в умовах сьогодення, оскільки основна робота спрямована на поширення знань про Україну, її народ, історію, державність, мову, культуру тощо.

Під керівництвом Валентини Василівни магістранти провели ще й профорієнтаційний захід, ознайомивши здобувачів загальної середньої освіти із перспективами навчання на Факультеті філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. У підготовці та проведенні зустрічі посприяла студентка Файфрук Лілія, яка працює вчителем у 9-Б класі цього ліцею. Деякі учні залюбки долучилися до заходу, продекламувавши поезії зі збірки Валентини Василівни. 

Поезії Валентини Василівни зворушливо прочитали студентки Мороз Марія (група УМЛсо-41) та Петришин Уляна (група УМЛсо-31), які виявили бажання взяти участь у заході та вшанувати рідне слово до Дня писемності та мови.

Сподіваємося, що ця зустріч зацікавила дев’ятикласників та змусила задуматися над вибором майбутньої професії. Шануймо та популяризуймо українське слово, адже воно відображає найглибші переживання народу, є духовною підтримкою і нагадуванням про те, за що триває боротьба.