Виробнича практика на Факультеті філології підходить до завершення

   На факультеті філології підходять до завершення виробничі практики: для магістрантів спеціальності 035 “Філологія” (українська мова та література) – виробнича  за фахом (асистентська, педагогічна, мовна), для магістрантів спеціальності  014 “Середня освіта” (українська мова та література) – виробнича навчально-виховна педагогічна.

    Практику успішно пройшли провідні фахівчині навчально-наукового Інституту українознавства, магістрині: Кузишин Олександра та Рибчак Соломія.

   Кузишин Олександра прочитала лекцію із дисципліни “Сучасна українська літературна мова” для студентів 2 курсу груп ПМЛсо-21, ПМЛф-21, ЧМЛф-21 на тему “Фразеологія української мови” (викладач Голянич Марія Іванівна) та провела практичне заняття  із дисципліни “Сучасна українська літературна мова” для студентів 2 курсу групи УМЛсо-22 на тему “Фразеологія української мови” (викладач Стефурак Роксолана Іванівна).

   Рибчак Соломія провела уроки з української мови та літератури для учнів 9-Б класу   Ліцею №23 ім. Р. Гурика Івано-Франківської  міської ради. На уроки завітали методисти з кафедри української мови – Голянич Марія Іванівна та кафедри української літератури – Білавич Галина Василівна. У рамках практики провідна фахівчиня  до Дня рідної мови провела виховний захід на тему “Слово до слова – зложиться мова” та підготувала стінгазету, яка прикрашає коридори ліцею.

   Своєрідним підсумком проходження практики було урочисте проведення виховного заходу “Я маю  в серці те, що не вмирає”, який приурочено до Дня української жінки. Виховний  захід магістранти  побудували у формі літературно-мистецької композиції, адже  до проведення заходу долучилися студенти  Івано-Франківського державного фахового музичного коледжу імені Дениса Січинського, які виконали декілька музичних композицій.

   Бажаємо подальших творчих успіхів та здобутків нашим провідним фахівчиням.