Завершилася виробнича навчально-виховна педагогічна практика на Факультеті філології

    Студенти 3 курсу Факультету філології заочної форми навчання активно проходили практику під керівництвом директорки навчально-наукового Інституту українознавства, доцентки кафедри загального та германського мовознавства Ґрещук Валентини Василівни та професора кафедри української мови Ґрещука Василя Васильовича.
    Серед завдань, що стояли перед студентами під час проходження практики, було допомогти учням зрозуміти, в чому полягає професія вчителя та які перспективи є для майбутніх педагогів. Для цього практиканти провели низку заходів з професійної орієнтації для учнів 9-11 класів на базах місцевих навчальних закладів, зокрема , Коломийського №9, Пістинського, Росільнянського, Чернятинського, Івано-Франківського №19, Битківського, Отинійського, Болехівського ліцеїв, а також Негівської, Жуківської, Палагицької гімназій та ін.
    Під час профорієнтаційних зустрічей студенти розповідали про важливість володіння певними якостями для вчителя, такими як знання і вміння, комунікативні навички, зацікавленість, стресостійкість, емоційна інтелігентність. Студенти-практиканти поділилися своїм досвідом навчання на Факультеті філології та розповіли про власну мотивацію у виборі саме цього ВНЗ, адже Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника є одним із кращих класичних університетів України та займає перше місце в рейтингу закладів вищої освіти Івано-Франківської області.
     Студенти щиро вдячні своїм методистам Ґрещук Валентині Василівні та Ґрещуку Василю Васильовичу  за чіткі настанови, поради та підтримку і висловлюють сподівання,  що проведені під час навчально-виховної педагогічної практики профорієнтаційні заходи допоможуть учням знайти своє місце у житті і зорієнтують у виборі  їхньої майбутньої професії.