Презентація збірки поезій Ольги Деркачової “Серце”

Вчора, 23 травня,  провідні фахівчині навчально-наукового Інституту українознавства Рибчак Соломія та Кузишин Олександра відвідали презентацію поетичної збірки “Серце”  письменниці, докторки філологічних наук, професорки Прикарпатського національного університету  імені  Василя Стефаника Ольги Деркачової.

Модератор зустрічі Іван Монолатій зазначив: “Ольга Деркачова відома всім нам як письменниця доброго гатунку, письменниця, яка майстерно володіє художнім словом. Звісно, прихильники Ольги Деркачової здогадувалися, що вона пише поезію. Жаль мені, що ця збірка виходить під час повномасштабної війни. Це не могло не відобразитися на змісті поезій. Тут є і біль, і печаль, сподівання на перемогу, житєєствердність. Ольга Деркачова відома як авторка дисертації про поезію ХХ ст. Мені здається, це дуже відчувається”.

Родзинкою заходу стало те, що окрім  поетичних текстів, що увійшли у презентовану збірку, Ольга Деркачова зачитала текст, який буде включений у наступну. Радіємо, що завдяки нашим захисникам, маємо змогу відвідувати такі заходи та популяризувати українське слово.