Цікаві зустрічі з абітурієнтами

У рамках виробничої навчально-виховної педагогічної практики філологині під керівництвом директорки нашого Інституту Валентини Ґрещук виконують цікаві індивідуальні завдання, проводячи профорієнтаційно-виховні заходи з абітурієнтами на базі ліцеїв Івано-Франківської області.

Так, Василина Тимінська, студентка групи УМЛс/о-31 провела для старшокласників Чорнопотоківського ліцею літературний захід “Для Вкраїни вірно жиймо”, присвячений 140-річниці від дня народження талановитої дочки підгірського краю – Марійки Підгірянки. Ось як ділиться враженнями Василина:

“Радію, що в рамках проходження виробничої навчально-виховної педагогічної практики я отримала можливість вшанувати пам’ять нашої видатної землячки з учнями 10-11 класів Чорнопотоківського ліцею. Марійка Підгірянка відома передовсім як талановита дитяча письменниця, проте сьогодні ми переконалися, що в її творчості є багато чистої лірики – світлої, сумної, гіркої і трагічної. Старшокласники проникливо декламували поезію, взяли активну участь у вікторині за творчістю письменниці та підготували цікаві і змістовні доповіді про її життєвий шлях. Загалом ліцеїсти продемонстрували глибокі знання біографії та проявили любов до творчості цілительки дитячих душ.

Також я розповіла майбутнім абітурієнтам про переваги навчання на Факультет філології, окреслила всі перспективи та можливості, які надає Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Особливо вдячна своїй шкільній вчительці української мови та літератури Лесі Василишин, яка колись розкрила в мені любов до рідного слова, за те, що допомогла організувати захід у дистанційному форматі. А також хочу подякувати всім, хто долучився за душевну та теплу атмосферу зустрічі”.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1334727843581164&id=100011318821480

Одногрупниці Василини бакалаврині Оксана Блискун та Олександра Кузишин мали нагоду провести літературний квест «Ювілейний калейдоскоп» серед учнів 9-11 класів Яблунського та Бабченського ліцеїв. Під час заходу учасники вшанували відомих письменників-ювілярів 2021 року. Ліцеїсти продемонстрували блискучі знання, які вони здобули раніше на уроках української літератури, взяли активну участь у вікторині «Правда чи міф», із задоволенням розгадували кросворд, і кожен почерпнув для себе щось нове.

Варто зауважити, що студентки також провели профорієнтаційну роботу, де розповіли ліцеїстам чому варто вступати на Факультет філології, адже, за словами самих філологинь, “студентське життя на цьому факультеті пізнавальне, насичене, цікаве, творче та веселе. А наші викладачі роблять все для того, щоб випускники володіли всіма необхідними якостями, які є затребуваними у сучасному суспільстві”.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=841128263139285&id=100017263571452&ref=content_filter

Вітаємо наших бакалавринь із черговими успіхами на викладацькій ниві і бажаємо подальшого успішного проходження практики!