Виробнича навчально-виховна педагогічна практика дає добрі результати

На Факультеті філології триває 5-ий тиждень виробничої навчально-виховної педагогічної практики. Бакалавриня Світлана Градюк організувала зустріч з одинадцятикласниками Надвірнянського ліцею №1 імені В. М. Чорновола. Студентка провела виховний захід: “Ірина Яцура – визначна надвірнянка, поетеса, педагог”. Учасники заходу згадали нелегкий життєвий, проте дуже творчий шлях поетеси, переглянувши презентацію, яку підготувала бакалавриня, ознайомились із книгами Ірини Яцури, а також ліцеїсти декламували поезії та байки.

Ось як ділиться враженнями Світлана: “У народі кажуть, що коли хоч одна душа пам’ятає людину, то це означає, що вона недарма прожила на світі. Такою і була Ірина Яцура. У дружній, щирій атмосфері ми вшанували пам’ять поетеси та кожен взяв щось для себе нове. Щиро вдячна усім, хто допоміг організувати сьогоднішню зустріч: класному керівникові 11 класу Оксані Іванівні, учительці української мови та літератури Лідії Богданівні і всім ліцеїстам”.

Під час зустрічі студентка поділилася з абітурієнтами ще й власним досвідом навчання на Факультеті філології та запросила до нас на навчання, розказала про цікаві моменти студентського життя, захопливі пари, літературні вечори та різні події, які відбуваються у стінах факультету. На зустріч завітала директорка нашого Інституту Валентина Ґрещук, яка ще докладніше розповіла про навчання на Факультеті філології. Цікавим є той факт, що Ірина Яцура часто бувала у рідному селі Валентини Василівни Ріпному Рожнятівського району, оскільки звідти родом Яцура Ярослав, чоловік поетеси та родич сестри Валентини Василівни. Ще раз переконуємося, що світ дуже тісний. Атмосфера зустрічі була доброзичливою та приємною.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=790830394971408&id=100021333649300&ref=bookmarks

Колега Світлани Мар’яна Стрілецька провела урок на тему: «Заперечні займенники. Їх утворення та правопис» з учнями 6-Б класу ліцею N15 Івано-Франківської міської ради. Ліцеїсти з’ясували, на що вказують заперечні займенники, засвоїли правила правопису цього розряду, навчилися розпізнавати та утворювати заперечні займенники, а також використовувати їх в усному та писемному мовленні. Урок залишив по собі безліч емоцій, зокрема позитивних, та приніс цінний досвід. На заняття завітали директорка нашого Інституту Валентина Ґрещук та завідувач кафедри української мови, професор Василь Ґрещук, які люб‘язно надали методичні рекомендації, а також побажали студентці успішного подальшого проходження практики.