Захисти магістерських робіт на Факультеті філології

На Факультеті філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся захист дипломних робіт на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти. Під керівництвом директорки навчально-наукового Інституту українознавства, кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри української мови Ґрещук Валентини Василівни магістерські роботи успішно захистили: Скрипник Тетяна, магістрантка групи Узф-22м (дипломна робота на тему «Мова поетичних текстів Власти Власенко»), Маринець Віталія, магістрантка групи Узф-22м (дипломна робота на тему«Лексичні діалектизми у гуцульських приповідках, прислів’ях, прокляттях і коломийках (на матеріалі книг Романа Киселюка “Єзик не має слабости”, “Повні бесаги мудрости”)») та Попович Віталія, магістрантка групи Узф-21м (дипломна робота на тему «Мікротопонімія сіл Замулинці та Матеївці Коломийського району Івано-Франківської області»).

Дипломні роботи захистили також провідні фахівчині навчально-наукового Інституту українознавства: Кузишин Олександра Ярославівна, магістрантка групи УМЛф-21м (кваліфікаційна робота на тему «Українська полемічна література: тенденції розвитку і поетика», науковий керівник – доктор  філологічних наук, професор кафедри української літератури Піхманець Роман Володимирович) та Рибчак Соломія Віталіївна, магістрантка групи УМЛсо-21м (кваліфікаційна робота на тему «Назви на позначення осіб у романі Ю. Винничука «Танґо смерті» та їх використання як ілюстративного матеріалу на уроках української мови», науковий керівник – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української мови Пітель Віра Мирославівна). Голова Державної екзаменаційної комісії професор Хороб Степан Іванович та члени комісії: професор Ґрещук Василь Васильович  та професор Солецький Олександр Маркіянович відзначили високий рівень фахової підготовки магістринь. За рішенням екзаменаційної комісії  провідну фахівчиню навчально-наукового Інституту українознавства Олександру Кузишин рекомендовано до вступу в аспірантуру.

Вітаємо магістранток і працівниць нашого Інституту із завершенням навчання та бажаємо нових досягнень і звершень у царині філологічних наук!