Стартує виробнича навчально-виховна педагогічна практика на Факультеті філології (3 курс)

Відбулася настановча нарада щодо проходження виробничої навчально-виховної педагогічної практики зі студентами 3 курсу денної та заочної форми навчання спеціальностей 035 Філологія (035.01 Українська мова і література) та 014 Середня освіта (014.01 Українська мова і література). Керівниця практики – директорка нашого Інституту – організувала онлайн-зустріч, на якій підкреслила, що студенти готові до проходження такої практики, оскільки упродовж навчання здобули усі компетентності, які потрібні у роботі з учнями. 

Студенти не тільки детально ознайомилися з умовами проходження практики, але й отримали цінні поради від методистів. Із вітальним словом звернувся завідувач кафедри української мови, професор Василь Ґрещук, наголосивши на важливому етапі студентського життя – початку педагогічної діяльності, а також побажав творчого успіху та сумлінної й ефективної праці.

Завідувачка відділу практики Ярослава Василишин наголосила на основних аспектах проходження практики і звернула увагу на нові підходи у роботі вчителя-словесника. Методист кафедри педагогіки, доцентка Любов Прокопів відзначила основні напрями проведення виховних заходів. Із найкращими побажаннями та слушними порадами звернулася професорка Марія Голянич, яка охоче поділилася своїм великим досвідом. Доцентка Оксана Ципердюк закцентувала на тісній взаємодії вчителя, учня та методиста. Свої настанови запропонував також професор Володимир Барчук.

Бажаємо практикантам плідної та успішної роботи, адже у них є хороша можливість проявити свої фахові знання і творчий потенціал.