Відбулася звітна наукова конференція викладачів, докторантів, аспірантів та студентів університету за 2020 рік

Цього тижня в університеті розпочалася звітна наукова веб-конференція викладачів, докторантів, аспірантів та студентів університету за 2020 рік. 5 квітня відбулося дистанційне пленарне засідання, 6-7 квітня було проведено пленарні засідання секцій та підсекцій у навчальних підрозділах. Директорка та працівниці нашого Інституту теж взяли участь у конференції.

На пленарному засіданні підсекції загального та германського мовознавства із доповіддю на тему “Словник “Гуцульська діалектна лексика та фраземіка в українській художній мові” як джерело вивчення регіональних ідіом” виступила доцентка Валентина Ґрещук. Під її керівництвом була організована робота підсекції української мови і культури, на якій виступили працівниці нашого Інституту Ганна Шкорута (доповідь на тему “Лінгвокультурологічний аспект аналізу мікротопонімії Івано-Франківської ОТГ”) та Наталія Драніцина (доповідь на тему “Упровадження нового правопису у сферу освіти і культури”). На конференцію завітав і завідувач кафедри української мови, доктор філологічних наук, професор Василь Ґрещук, який дав цінні методичні настанови учасникам та долучився до активного обговорення усіх доповідей.

За підсумками роботи підсекції статтю Ганни Шкорути було рекомендовано до друку у збірнику студентських наукових праць «Еврика ХХІІ». Вітаємо колег з успішними виступами та бажаємо нових творчих звершень!