На факультеті філології активно проходять практику магістранти

Магістранти Факультету філології спеціальностей 0.35 Філологія (Українська мова і література) та 0.14 Середня освіта (Українська мова і література) проходять виробничу навчально-виховну педагогічну та асистентську практики.

Під керівництвом директорки нашого Інституту Валентини Василівни Ґрещук філологиня Тетяна Слободян провела заняття у групі УМЛф-21 із дисципліни “Українська діалектологія” (викладач – доцент кафедри української мови Михайло Васильович Бігусяк) на тему “Північне наріччя” і спробувала себе у ролі викладача. Тетяна щиро зізнається, що бути викладачем надзвичайно відповідально: “Пригадується той перший урок, проведений мною в школі. Та сьогодні я магістриня, викладач, а слухають мене не школярі, а доросла молодь – студенти”.

На базі Ліцею №23 ім. Романа Гурика у 11-В класі провела урок з української мови в Христина Коцюбка на тему “Двокрапка у складному безсполучниковому реченні” та Валентина Сенів у 11-Б (1 група) на тему “Розділові знаки у простих реченнях, ускладнених однорідними членами речення” (методист Василь Ґрещук).
Ось як діляться враженнями магістрантки:

“Практика – це завжди цікавий та новий досвід. Попри те, що ми уже маємо за плечима дві педагогічні практики, нам усе ж було дуже приємно знову повернутися у стіни школи та наживо поспілкуватися із учнями після дистанційного навчання.
Безперечно, протягом періоду проходження практики щоразу відкриваєшся сам для себе у новому образі та розумієш, що можна осилити будь-що, проте варто лише захотіти та мати хороших наставників” – згадує Христина Коцюбка.

Бажаємо успіхів магістранткам у подальшому проходженні практики.