Розпочалася звітна наукова конференція університету за 2021 рік

З 4 квітня 2022 року у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника розпочинає свою роботу звітна наукова онлайн-конференція викладачів, докторантів, аспірантів та студентів університету за 2021 рік.

Сьогодні відбулося дистанційне пленарне засідання, на яке долучилися і директорка нашого Інституту Валентина Ґрещук, а також провідні фахівчині Наталія Драніцина та Ганна Шкорута.

Із вступним словом звернувся ректор університету Ігор Цепенда. Учасники конференції заслухали доповідь докторки філологічних наук, доцентки кафедри іноземних мов і перекладу Марії Ткачівської на тему “Мовно-культурний код – ключ до осягнення ментальності нації (на прикладі ненормативної лексики)“, у якій авторка вдало порівняла ментальності двох народів – українців та росіян – на тлі сучасних подій. Не менш інформативною та цікавою була доповідь доктора філософських та психологічних наук, професора кафедри філософії, соціології та релігієзнавства Ігоря Гояна (“Щастя як складова самоорганізації особистості“).