Насичені будні практикантів

Практиканти-третьокурсники активно продовжують опановувати професію педагога, організовуючи та проводячи уроки під керівництвом директорки нашого Інституту Валентини Ґрещук. Студенти вправно застосовують знання, здобуті під час вивчення дисципліни “Методика викладання української мови” при підготовці до занять, намагаються максимально зацікавити учнів, запрошують вчителів та методистів на свої уроки.

Діана Колодій провела вже другий відкритий онлайн-урок з української мови в 7-Б класі на тему «Сполучник як службова частина мови. Види сполучників за будовою і походженням». На заняття також долучилися й колеги бакалаврині Олег Хопта та Ганна Карп’юк. “Дякую своїм колегам за допомогу та методичні рекомендації. Також щиро дякую своїй вчительці за важливі коментарі щодо моєї роботи. Практика дає мені можливість зрозуміти те , що я зробила правильний вибір, коли вирішила, що хочу бути вчителем української мови та літератури. Адже згадаймо слова В. Сосюри: “Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема”, – зазначає Діана.

Ганна Карп’юк провела відкритий онлайн-урок з української мови в 7-А класі на тему “Сполучник як службова частина мови. Види сполучників за будовою, значенням та походженням”. У рамках взаємовідвідування уроків практикантів до заняття долучилася й колега філологині Ангеліна Зіняк.

Ось як Ганна ділиться враженнями від проведеної роботи:

“Дякую учням 7-А класу за активність та кмітливість. Вкотре переконуюсь, що не помилилася у виборі професії. Адже саме тепер надзвичайно важливо прищеплювати молодому поколінню любов до рідної мови та культури. А педагогічна практика допоможе набратися цінного досвіду: навчитися “навчати інших”.

Активно проводять уроки у ліцеї №7 Ірина Антоняк, Назар Запоточний, Ганна Карп’юк, Христина Мельник, а також Ольга Перевалова та Юлія Горєєва (ліцей №10), Діна Гонца (ліцей №24).

Даніела Шафар провела свій перший відкритий онлайн-урок з української мови на тему “Написання сполучників разом та окремо. Розрізнення сполучників і однозвучних слів” з учнями 7-Б класу Добрянської ЗОШ І-ІІІ ст. Тячівського р-ну Закарпатської області. “Обов’язково виправлю всі недоліки та кожен наступний мій урок буде кращий за попередній. Також вдячна своїй вчительці за методичні поради. Звичайно, дякую учням 7-Б класу за їхню активність. Не вперше вже переконалася, що зробила правильний вибір щодо професії!” – зазначає Даніела.

Бажаємо майбутнім педагогам творчої наснаги, цікавої практики та мирного неба!