Поетичний набат “Маленька книжка у великій перемозі”

22 лютого 2024 року в читальному залі центральної бібліотеки міста Івано-Франківська відбувся поетичний набат “Маленька книжка у великій перемозі”. У заході взяли участь прикарпатські письменники, краєзнавці, журналісти, члени Товариства письменників і журналістів імені Івана Франка.  Усі присутні мали змогу проникнутися поезією на воєнну тематику, у якій звучали як нотки суму, розпачу, так і позитиву, мотивації, надії на краще. Модераторка події, працівниця краєзнавчого відділу центральної бібліотеки Зарецька Тетяна наголосила, що поезія під час війни дає надію, надихає, допомагає нищити ворога на мовному фронті. Хвилиною мовчання та спільною молитвою усі вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність.

У поетичному набаті взяли участь провідні фахівчині навчально-наукового Інституту українознавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, які прочитали душевні та проникливі поезії директорки навчально-наукового Інституту українознавства, кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри української мови Ґрещук Валентини Василівни.  Кузишин Олександра зачитала вірш “Намалюй мені сонце у мирному синьому небі”, а Рибчак Соломія вірш “Як тобі там, сину України?”.

Усі поезії, які прозвучали на поетичному набаті, вкотре нагадали нам про значення та ціну свободи й незалежності нашої країни та дали змогу пересвідчитися, що поетичні рядки у важкі часи сьогодення є справжнім порятунком та силою, яка об’єднує.

Детальніше про подію можна переглянути за покликанням.